Viewing entries in
beoordeling ict contract

Een nieuwe privacywet: ken jij de gevolgen voor jouw contracten?

Een nieuwe privacywet: ken jij de gevolgen voor jouw contracten?

Per 25 mei 2018 moet bij organisaties de ingrijpend gewijzigde privacywetgeving geïmplementeerd zijn. Dit is ook van belang voor contractmanagers, omdat veel contracten onder de werkingssfeer vallen van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). Bij niet-naleving dreigen fikse boetes en op de koop toe reputatieschade. Werk aan de winkel voor de contractmanager.

Wat is contractmanagement ICT-contracten?

Wat is contractmanagement ICT-contracten?

Geschillen over ICT-contracten belanden regelmatig bij de advocaat. Voorkomen is beter dan genezen. Professioneel contractmanagement kan veel ellende besparen en leiden tot succesvolle uitvoering van contracten. 

Wat is contractmanagement en welke maatregelen omvat contractmanagement van ICT-contracten?  Lees hier meer over contractmanagement van ICT-contracten

Wat zijn ICT-contracten?

Wat zijn ICT-contracten?

Wat zijn ICT-contracten? Een verkenning van de belangrijkste of bekendste vormen van ICT-contracten zoals SaaS-contracten, licentiecontracten, open source licenties, softwareontwikkelingsovereenkomsten, Nederland ICT-voorwaarden, FENIT-voorwaarden, ICT-Office Voorwaarden, ARBIT, GIBIT en BIZA-Modelcontracten.

Wat is ICT-recht?

Wat is ICT-recht?

Het vakgebied ICT-recht heeft zich in een korte tijd ontwikkeld tot een volwassen en serieus terrein voor specialisten: de advocaat of jurist met verstand van recht en ICT.

Nut en noodzaak contractmanagement bij ICT-contracten

Contractmanagement van ICT-contracten is een absolute must. Na ondertekening plegen contracten in de spreekwoordelijke lade te verdwijnen om er pas uit te komen bij een geschil. Dan blijken gaandeweg het project wijzigingen te zijn opgetreden die verregaande consequenties hebben voor de contractuele afspraken. Contracten zijn immers vaak statisch en de praktijk van projecten dynamisch. Nut en noodzaak van contractmanagement gedurende de looptijd van een contract is dan gelegen in het bewaken van het rendement op contracten en het voorkomen van geschillen.

Lees meer

ICT-contracten en algemene voorwaarden

In de ICT-sector wordt veelvuldig gecontracteerd aan de hand van algemene voorwaarden zoals modelcontracten, leverings- of inkoopvoorwaarden opgesteld door branche-organisaties, belangenverenigingen en de rijksoverheid. Hierna volgt een korte verkenning van de markt voor ICT-producten- en diensten, de kenmerken van algemene voorwaarden in de ICT-sector en vervolgens bespreking van de bekendste sets algemene voorwaarden die thans door opdrachtgevers en leveranciers worden gehanteerd.

Lees meer