De AVG is en blijft een belangrijk onderwerp binnen iedere organisatie. Steeds weer zal  u verwerkersovereenkomsten sluiten, maar dat niet alleen. De naleving van de verwerkersovereenkomsten moet ook gemonitord worden en wellicht zijn er tussentijds wijzigingen nodig als er relevante veranderingen optreden. Wat wordt er van u als contractmanager verwacht en welke handvatten heeft u hiervoor nodig? In deze training geven we u alle tools om zelf blijvend aan de slag te gaan met verwerkersovereenkomsten. 

Waarom deze training volgen? 

  • U krijgt inzicht in de haken en ogen die spelen bij verwerkersovereenkomsten en het opstellen en beoordelen ervan.

  • U leert wat er van u als contractmanager verwacht wordt rond de monitoring van de naleving van verwerkersovereenkomsten.

  • U krijgt de beschikking over modelverwerkersovereenkomsten, een mini-wettenbundel, begripsbepalingen en een checklist.

Wat leert u?

  • Het juridisch kader van de AVG en specifiek de vereisten die gesteld worden aan de verwerkersovereenkomst.

  • De do’s en don’ts in het proces van sluiting van verwerkersovereenkomsten.

  • De vertaalslag maken van de pittige wetteksten naar de praktijk.

  • Een framework gebruiken voor de effectieve monitoring van verwerkersovereenkomsten.

Voor wie is deze training bedoeld?

Contractmanagers die over de benodigde kennis van de AVG willen beschikken en in de praktijk verwerkersovereenkomsten sluiten en/of managen in hun rol als contractmanager. De training gaat uit van HBO denk- en werkniveau. Er is geen specifieke voorkennis vereist, maar het verhoogt het rendement van de training als u in het vakgebied van contractmanagement werkzaam bent.

Uw trainer

De training wordt verzorgd door Robert Grandia, advocaat bij Advocatenkantoor Legalz. Hij is bestuurslid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Contractmanagement (NBCM) en een ervaren docent, die les heeft gegeven op het HBO (Hogeschool Rotterdam) en lesgeeft bij postdoctorale opleidingen (advocatenberoepsopleiding Nederlandse Orde van Advocaten).

Deze training wordt georganiseerd in samenwerking met CM Partners. 

Interesse? 

Wilt u meer weten over deze training of u direct inschrijven? Dit kan via de website van CM Partners