Ratio Consultants analyseert grote hoeveelheden bedrijfsdata, oftewel ‘big data’. Vele databronnen bevatten bedrijfsgevoelige en/of persoonsgegevens. Het verzamelen en gebruiken van big data levert complexe, juridische vraagstukken op in het licht van de privacywetgeving (AVG).

Daarom benaderde Tom Louwrier - medeoprichter en directeur bij Ratio Consultants – Legalz voor hulp. Hij was op zoek naar een gespecialiseerde ICT-jurist met ruime kennis en ervaring op het gebied van ICT-contracten en de AVG

Contracten & verwerkersovereenkomsten

Legalz heeft Ratio Consultants geadviseerd over het standaardcontract voor hun klanten. In algemene zin, maar vooral op het gebied van privacybescherming en de AVG.

Daarbij schreef de ICT-jurist diverse teksten en beoordeelden reeds geschreven teksten. Aangezien Ratio Consultants ook privacygevoelige gegevens verwerkt voor haar klanten, krijgt het bedrijf te maken met verwerkersovereenkomsten zoals verplicht door de AVG. Legalz heeft geholpen bij het opstellen van de standaard verwerkersovereenkomst.

Daarnaast beoordeelt de ICT-jurist iedere verwerkersovereenkomst die klanten van Ratio Consultants zelf opstellen en willen hanteren. Legalz heeft ook geholpen om de integratie en afstemming van mantelovereenkomst, verwerkersovereenkomst en opdrachtomschrijving onderling te verzorgen van de contracten die we sluiten met klanten.

Om tafel met de klant

Legalz geeft niet alleen advies op afstand, maar zit ook samen met Tom Louwrier aan tafel bij de klanten van Ratio Consultants. Zeker bij grote klanten met complexe vraagstukken wordt de vaste ICT-jurist gevraagd mee te gaan naar contractbesprekingen.

De klanten van Ratio Consultants hebben vaak eigen juristen en hanteren eigen algemene inkoopvoorwaarden en standaard verwerkersovereenkomsten. Dan is het wel zo prettig om zelf ook een jurist aan tafel te hebben voor juridische kennis en ondersteuning.

Samen met Legalz is het prima werken aan de onderhandelingstafel. Het gaat niet alleen om de juridische kennis, maar ook om de aanpak tijdens zulke gesprekken.
— Tom Louwrier, medeoprichter en directeur Ratio Consultants

Hulp nodig bij ICT-contracten en/of de implementatie van de AVG?

Legalz heeft jarenlang ervaring met het opstellen van ICT-contracten. We helpen u dan ook graag met een laatste juridische check, een grondige beoordeling of een volledig door ons opgesteld ICT-contract. Nieuwsgierig? Bekijk ons aanbod op het gebied van ICT-contracten. Zoekt u ondersteuning bij de implementatie van de AVG? Bekijk dan onze AVG-diensten