Privacy & Security kennissessie (AVG/GDPR) bij Axoft in samenwerking met BLAUD

Op 25 mei 2018 moet bij organisaties de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geïmplementeerd zijn. Op welke processen, producten en diensten is de AVG van toepassing? En wat zijn de belangrijkste onderwerpen uit de AVG?

Tijdens de kennissessies van 26 oktober 2017, 8 oktober 2017 en 16 januari 2018 bij Axoft IT & Telecom vertellen wij de deelnemers over de reikwijdte en impact van de AVG en zullen wij specifieke aandacht bieden voor:

1. De PIA - Privacy Impact Assessment

  • Wat is een PIA? Waartoe dient een PIA? Wanneer is het uitvoeren van een PIA verplicht? Is een model PIA beschikbaar?

2. Technische en organisatorische maatregelen

  • Wat wordt bedoeld met 'passende' technische en organisatorische maatregelen? Wat zijn concrete voorbeelden van maatregelen die mijn organisatie kan treffen? 

3. Privacy by design and by default

  • Wat houdt privacy by design and by default in?

4. Verwerkersovereenkomsten

  • Moet mijn organisatie verwerkersovereenkomsten sluiten enbestaande bewerkersovereenkomsten aanpassen? Wat moet er precies in de verwerkersovereenkomst staan? Is een model verwerkersovereenkomst beschikbaar en is deze geschikt voor mijn organisatie? 

Aansluitend zal BLAUD de aanwezigen informeren over de beveiliging en het beheer van mobiele apparaten. 

De handouts van de presentatie zullen na afloop van de kennissessies te downloaden zijn via onze website. In de tussentijd kunt u altijd contact met ons opnemen met uw vragen over de impact van de AVG, uw vragen over de implementatie van de AVG en voor een beoordeling of het laten opstellen van verwerkersovereenkomsten.