Het Verne platform verwerkt op drukke dagen wel 200.000 verzekeringstransacties. Directeur Dirk-Jan Klinkhamer zit bij het sluiten van contracten aan tafel met contractmanagers, juristen, security officers en privacy officers van verzekeraars. Dan is een juridisch adviseur aan je zijde een noodzaak.

Ruime kennis van markt en klanten

De samenwerking tussen Legalz en Verne bestaat al sinds 2013. Dirk-Jan Klinkhamer heeft een vast contactpersoon binnen Legalz, die hem, zijn klanten en de markt volledig kent.

Zodra er een contract gesloten wordt, staat zijn vaste ICT-huisjurist van Legalz hem bij. Daarmee wordt ook gewaarborgd dat raamcontracten met verzekeraars juridisch in balans zijn met relevante inkoopcontracten.

Focus op core business

Het is een heel bewuste keuze van Verne om een ICT-jurist niet ‘in huis’ te hebben. Het bedrijf focust zich op haar core business, maar kan zich door toenemende druk van toezichthouders geen juridische risico’s veroorloven.

Wij geloven in focus, dat betekent dat we hoog specialistische kennis van buiten halen.
— Dirk-Jan Klinkhamer, directeur Verne

Ook op zoek naar een huisjurist in ICT?

Zit u aan tafel met juristen van uw klanten?  En heeft u zelf geen juridische ICT-kennis in huis? Als vaste ICT-jurist ondersteunt Legalz u graag.