Een waterdicht ICT-contract

Natuurlijk kunt u zelf een ICT-contract opstellen. De vraag is alleen of u daarvoor de juridische kennis in huis heeft. Legalz heeft als ICT-jurist jarenlang ervaring met het opstellen van IT-contracten voor leveranciers en afnemers van ICT-oplossingen. We helpen u dan ook graag met een laatste juridische check, een grondige beoordeling of een volledig door ons opgesteld IT-contract. Of het nu gaat om een traditioneel softwarepakket of een app in de cloud: wij hebben de expertise in huis voor alle type ICT-contracten.

Algemene voorwaarden als toevoeging op het it-contract

Samen met de ICT-overeenkomst wilt u als leverancier ook algemene leveringsvoorwaarden aan uw klant overhandigen. U kunt daarbij gebruikmaken van de standaard van bijvoorbeeld Nederland ICT. Het kan ook voorkomen dat een afnemer eigen voorwaarden hanteert. Om niet verdwaald te raken in de verschillende algemene voorwaarden staat Legalz u graag bij met raad en daad.

Service level agreement: verdere uitwerking ict-contract

Bij grote IT-contracten met een lange looptijd is het raadzaam een Service Level Agreement (SLA) op te stellen. De SLA is een verdere uitwerking van de ICT-overeenkomst voor wat betreft de kwaliteit van de geleverde diensten. Een SLA wordt door de leverancier en de afnemer samen opgesteld en leidt tot het borgen en verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. Legalz kan u als afnemer of leverancier helpen bij het controleren of opstellen van een SLA die de kwaliteit van de dienstverlening waarborgt.

Jarenlang plezier van een gedegen raamcontract

Als u met veel (vaste) leveranciers te maken heeft, is het nuttig om te kiezen voor een raamcontract. Het doel van een raamcontract is om uniformiteit te brengen in de contractuele afspraken en de beheersbaarheid van IT-contracten te bevorderen. Wij kunnen u bijstaan met het opstellen van raamcontracten, de juridische begeleiding van de onderhandelingen en de implementatie van de werkwijze.

Ook uw partner bij ICT-geschillen

Mocht u onverhoopt te maken krijgen met een conflict over een ICT-contract, dan zoeken wij samen met u naar de beste oplossing. Wij staan u actief bij in onderhandelingen over de onderliggende oorzaken en problemen van een geschil. Daarnaast adviseren we u over de haalbaarheid van de zaak en nemen in nauw overleg met u de juridische stappen als dat voor een adequate oplossing nodig is. Ook bij ICT-geschillen staat een ervaren ICT-advocaat of ICT-jurist u bij. 

Legalz: betrokken en bereikbaar

Onze ICT-juristen werken nauw samen met uw organisatie tijdens het opstellen of beoordelen van een ICT-contract of -overeenkomst. U heeft altijd persoonlijk contact met onze ervaren ICT-juristen. U krijgt een vast aanspreekpunt, zodat u zeker weet dat u iemand spreekt met kennis van ICT Recht en nog belangrijker van uw organisatie. Wij zijn goed bereikbaar. Niet alleen tijdens kantoortijden, maar zeker ook daar buiten.

Onze klant Ratio Consultants vertelt waarom

Ratio Consultants biedt geavanceerde aanpak en oplossingen om de IT van grote organisaties in kaart te brengen en te optimaliseren. Ratio Consultants analyseert grote hoeveelheden bedrijfsdata, oftewel ‘big data’. Vele databronnen bevatten bedrijfsgevoelige en/of persoonsgegevens. Het verzamelen en gebruiken van big data levert complexe, juridische vraagstukken op in het licht van de privacywetgeving (AVG). Daarom benaderde Tom Louwrier - medeoprichter en directeur bij Ratio Consultants – Legalz voor hulp bij het opstellen van de ICT-contracten

Prijsstelling IT-contracten

Uiteraard wilt u inzicht in de prijs van het opstellen, de beoordeling of de finale check van een ICT-overeenkomst. We werken op basis van uurtarief, strippenkaart of een vaste prijs. De prijsstelling hangt af van het type werkzaamheden, de omvang en de inhoud ervan en kan dus per organisatie verschillen. We rekenen in ieder geval geen extra kosten bij spoed en evenmin een opslag voor kantoorkosten of andere onverwachte kosten.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op

Heeft u interesse in een prijsopgave? Of wilt u vrijblijvend kennis met ons maken? Bel ons direct via 010 2290 646 of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Legalz heeft kennis en ervaring met voor ons moderne contracteringen. Wij kunnen onze innovatieve diensten in de markt brengen bij een veeleisende, internationale klantenkring.
— Tom Louwrier, medeoprichter en directeur Ratio Consultants

Op zoek naar een huisjurist in ICT?

Bent u op zoek naar vaste ondersteuning van een ICT-jurist of advies van een ICT-advocaat bij een geschil? Ook dan bent u bij Legalz aan het juiste adres.